Vensterbank ideeën groot raam

  • Geplaatst op
  • 0
Vensterbank ideeën groot raam

Zit je verlegen om inspiratie voor het decoreren van je vensterbank met een groot raam? Laat je dan inspireren door deze zes vensterbank ideeën.

Zes ventsterbank ideeën voor een groot raam

De vensterbank is in veel opzichten het aangezicht van je woning. Vanaf de buitenkant is de vensterbank immers het eerste (en vaak ook het enige) wat de mensen zien. Aan de binnenkant is het een echte sfeermaker, mits je hem natuurlijk sfeervol hebt ingericht. Met onze zes vensterbank ideeën voor een groot raam zou dat geen probleem hoeven te zijn. Bovendien kun je met deze ideeën een hoop ruimte besparen en verloren lijkende ruimte omtoveren tot het hoogtepunt van je woning!

Idee 1: Vensterbank bij groot raam als zithoek

Bij Decopots zijn we een groot fan van zithoeken bij het raam. Wanneer je een diepe ventsterbank hebt zou je daarom zeker moeten overwegen er een zithoek van te maken. Zeker te weten dat dit straks de favoriete plek in huis wordt! Vooral wanneer je het geluk hebt dat de ramen ook nog eens open kunnen en je hebt uitkijk op de tuin of een straat waar veel gebeurd, creëer je op deze manier een heerlijk plek om te lezen of gewoon lekker naar buiten te staren.

Er zijn verschillende manieren om van je vensterbank een zithoek te maken. Het meeste eenvoudige is om de vensterbank te bedekken met een enkel zacht kussen of een speciaal ontworpen zacht karpet voor de vensterbank. Ook een paar grote kussens klaren het klusje natuurlijk prima. Let er wel op dat je kussen of kussens op hun plek blijven. Hiervoor zou je een touwtje aan de kussens kunnen maken, wat je vastbindt aan een oogje dat je in de muur of in het kozijn schroeft. Ook zijn er speciale kussens verkrijgbaar met een antislip onderlaag, ideaal!

Idee 2: Maak een klein tuintje bij het raam

De vensterbank van een groot raam leent zich perfect voor planten. Vanwege de grote hoeveelheid licht gedijen een groot aantal kamerplanten heel goed bij de vensterbank. Denk aan de pannenkoekenplant, cactussen, vetplanten of de beeldschone orchidee. Je kunt deze planten natuurlijk allemaal hun eigen bloempot geven, maar leuk is ook om ze samen in een grote pot met authentiek elan te zetten. Zo creëer je echt het tuineffect in huis!

En heb je nou een grote vensterbank in de keuken waar je nog een bestemming voor zoekt? Wat dacht je dan van een klein moestuintje? Dat is niet alleen sfeervol, maar ook nog eens superhandig en smaakvol (veel lekkerder dan potjes gedroogde kruiden!). Zet er bijvoorbeeld kruiden in als basilicum, koriander, rozemarijn en bieslook. Wat ook goed groeit achter het keukenraam zijn tomaten, lente-ui en verschillende soorten sla.

Idee 3: Vensterbank als tafel

Heel handig en ruimte besparend: van je vensterbank een tafel maken! Dit kan op verschillende manieren en je kunt er een geheel eigen stijl aangeven, net wat past bij jouw woonstijl. Woon je landelijk? Ga dan voor een mooi lichthouten tafelblad. Wil je jouw woning wat ruiger maken? Voeg dan een vleugje industrie toe en gebruik stijgerhout. Naast variëren met materialen kun je de tafel ook op verschillende manieren bevestigen. Een eenvoudige manier is het vastzetten van een grote plaat bovenop de vensterbank en deze iets laten uitsteken. Maar wat dacht je van een opklapbare of zelfs uitschuifbare tafel? Superhandig voor als extra tafelruimte nodig hebt!

Een variatie op de vensterbanktafel is het vensterbankbureau. Dat is nog eens een werkplek! Veel mensen zetten hun bureau voor het raam, zodat ze veel licht hebben terwijl ze aan het werk zijn. Maar als je van je raam een bureau maakt, bespaar je ontzettend veel ruimte. Handig! Houd er wel rekening mee dat je de ruimte onder de tafel in het geval van een bureau open laat voor je benen, in verband met je houding en de gezondheid van je rug.

Idee 4: Gebruik je vensterbank als opbergruimte

Brede, grote vensterbanken zijn niet alleen heel handig om op of aan te zitten, onder de vensterbank heb je ook veel ruimte! Met name wanneer je vloerverwarming hebt en er geen radiator onder de vensterbank zit, is het slim om van de vensterbank een extra opbergruimte te maken. Dit kan heel simpel door er deurtjes aan te bevestigen. Ideaal om bijvoorbeeld je stofzuiger of het speelgoed van de kinderen in op te bergen!

Wanneer je wat meer tijd hebt kun je er ook een hele meubel van maken (of laten maken). Denk aan grote ladekasten waar je gemakkelijk kussens en dekens in kunt opbergen of een systeem met schuifdeuren.

Idee 5: Laat je creativiteit de vrije loop en maak een kunststukje

Omdat de vensterbank zich vlak achter je raam bevindt, biedt hij ook een unieke kans om de buurt te laten zien hoe creatief je bent! Leuk is bijvoorbeeld om het jaargetijde als thema te nemen.

Maak in de winter een prachtig gezellig winterwonderland met kunstsneeuw, kerstverlichting en allemaal leuke huisjes. In de lente zou je er een bloemenfestijn van kunnen maken. Trek de wijde weide in en pluk wat anjers, hyacinten, anemonen of irissen (of ga naar de bloemist) en zet ze in een paar authentieke keramieken vazen. In de zomer creëer je een tropische sfeer met enkele cactussen en in de herfst kun je helemaal losgaan met herfstukjes met bontgekleurde bladeren, kastanjes, eikels en takjes.

Houd je niet zo van seizoenen en ben je meer romantisch ingesteld? Denk dan eens aan kaarsen. Ook hier kun je leuk mee variëren en met name in de winter creëer je met kaarsen een hele gezellige sfeer!

Idee 6: Vensterbank als dierentuin

Bij Decopots zijn we gek op dieren. Geen echte dieren, maar beeldjes van dieren (echte dieren vinden we trouwens ook leuk hoor, maar die verkopen we niet). Onze beeldjes zijn een vrolijke noot in iedere kamer. Zet ze bij elkaar op de vensterbank en het zal al snel een gezellige dierentuin lijken. Het voordeel van dit vensterbank idee voor een groot raam is bovendien dat je ze helemaal geen eten en zelfs geen water hoeft te geven. Stof ze alleen af en toe eens af en ze zullen je het hele jaar door toelachen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »